Restaurant- og matfag - Verden for dine føtter!

Liker du å arbeide med mat og drikke? - Restaurant og matfag kan tilby deg en variert og spennende yrkesutdanning i fag hvor du kan bruke dine kunnskaper.

En skoledag på Nordkapp videregående skole består av praktisk arbeid som knyttes til teori. Du får kunnskaper om egne og andres kulturer, mattradisjoner, næringsmidler, kosthold og helsefremmende tiltak.

Utdanningen gir deg kunnskaper om lokale mattradisjoner – samtidig har du mulighet for å arbeide over hele verden.

Film: 1RMA forbereder julebord - desember 2014:

Elevene ved skolen har egen elevbedrift som selger produkter til gjester og kunder. Dette gir deg en kjempegod erfaring når du skal ut i lære. Utdanningsprogrammet fører fram til svennebrev eller fagbrev innen hotell- og restaurantnæringen og næringsmiddelindustrien.

Vg1 Restaurant- og matfag

- Gir deg en innføring i de forskjellige yrkene i bransjen. Studieretningen gir deg tilbud om opplæring innen hotell- og restaurantnæringen, næringsmiddelbedrifter og produksjon av mat-, fiske-, drikke-, baker- og kjøttvarer. I disse bransjene er det stadig nyutvikling av produkter og tjenester.

Etter Vg1 kan du ved vår skole velge Kokk og servitørfag eller «kryssløp» til Fiske- og fangst

Vg2 Kokk- og servitørfag

Hotell- og restaurantbransjen vil i årene som kommer ha et stort behov for faglært personell på alle nivåer. Som kokk eller servitør venter "en hel verden av muligheter".

Som kokk er arbeidsoppgavene dine knyttet til matlaging og anretning av mat, anvendelse av råvarer, komponere menyer og prisberegning. Utvikling av nye produkter, retter og oppskrifter er også relevante arbeidsoppgaver.

Som servitør jobber du med å kombinere mat og drikkevarer til ulike menyer, samt presentere og servere disse på en faglig korrekt måte. Tilberedning, anretning og servering av varme og kalde drikker. I tillegg skal du kunne sette i stand lokaler for ulike anledninger

Fagbrev / svennebrev

Etter Vg2 kan du bli lærling i to år innen det fagområdet du har valgt. Lærlingetiden avsluttes med fag- eller svenneprøve

Spennende yrker for deg som velger en utdanning på Restaurant og matfag:

• Kokk / institusjonskokk
  • Servitør
  • Baker
  • Konditor
  • Pølsemaker
  • Slakter
  • Fiskehandler. Industri
  • Industriell matproduksjon
  • Kjøkkensjef
  • Hovmester
  • Reiselivsledelse
  • Hotelledelse
  • Faglærer
  • Leder i matindustrien
  • Næringsmiddeltekniker
  • Storhusholdningskonsulent

Hvis du ønsker generell studiekompetanse, som gir adgang til å studere videre ved universitet og høgskoler, kan du etter Vg2 søke Vg3 allmennfaglig påbygging.

Tove Hunnålvatn
Avdelingsleder