Velkommen til Nordkapp videregående skole

Vinterbilde av Nordkapp maritime fagskole og vgs - Klikk for stort bilde

Finnmark og Nordkapp står ovenfor store muligheter. De tradisjonelle næringene som fiskeri og fiskeindustri er Nordkapp kommune sterk på. Vi har et sterkt oppdrettsmiljø som stadig utvider sin biomasse. Nordkapp står ovenfor stor utvikling innen nye næringer, bl.a. er oljen fra Johan Castberg planlagt ilandført til Nordkapp. Foruten om dette besøker ca. 330.000 turister Nordkapp og Magerøya årlig.

Skolen og skolemiljøet

Honningsvåg er sentrum i Nordkapp kommune. En liten, men allikevel stor plass med de mange som besøker oss hvert år. I Nordkapp er det fremtidsmuligheter for alle yrker.

Vi har som eneste skole i Finnmark maritim utdanning, i utdanningen brukes vår fantastiske simulator i opplæringen.

Vi ønsker å engasjere våre elever, både de som er fra Nordkapp, men ikke minst borteboerne som vi får til skolen vår. Vi har en rekke idretts og kulturaktiviteter. Nordkapp har idrettshall, treningssenter, flerbrukshall, fotballbane, svømmehall og alpinanlegg. Alt dette legger vi til rette for at elevene våre skal kunne bruke.

Nordkapp videregående skole har eleven i sentrum, dette betyr at vi også fokuserer mye på trivsel og du som elev vil alltid være i hovedfokus. Dette har gitt oss gode resultater og den beste gjennomføringsgraden i Finnmark, dette er vi stolte av og dette vil vi fortsette med.

Det er lett å få seg bolig i Nordkapp, vi var tidlig ute med «Vertsfamilie» ordningen, denne har vi utviklet og i dag har vi mange vertsfamilier i Nordkapp.

Skolen er velholdt og har moderne løsninger og internett tilgang i alle arealer. Kantinen og biblioteket er plassert vegg i vegg og er nyrenovert og de er hjerte i skolen vår. Elever trives her og vi setter oss høye mål, elever som trives på skolen lærer mer og bedre.

Vi er en moderne skole, vår skole har en meget høy fagkompetanse blant våre faglærere.

Vi ønsker deg velkommen som elev til Nordkapp videregående skole.

Geir Stian Høyen
Assisterende rektor
Tove Hunnålvatn
Avdelingsleder