Vg2 Akvakultur

Aqua-elev jobber med fiskeoppdrett - Klikk for stort bilde

Akvakultur er for deg som ser ei framtid i havbruksnæringen og hvis du kan tenke deg å arbeide på mat- og settefiskanlegg langs kysten. Etter fullført programfag er du kvalifisert for læreplass innen akvakultur.

Etter fullført Vg1 naturbruk kan du tas opp som elev på Vg2 akvakultur. Du vil få en opplæring slik at du er godt rustet for å gå ut som lærling innen akvakultur. Du vil lære om oppdrett av fisk, biologi, teknologi, fiskefôr, fiskehelse, bedriftslære, økonomi, miljø og sikkerhet.

Personlige egenskaper

Som fagarbeider innen akvakultur er det viktig at du liker deg utendørs under skiftende værforhold. Du må like å arbeide i team, være nøyaktig og ansvarsbevisst. Du må ha interesse for biologi, teknologi og økonomi.

Etter akvakultur kan du tegne lærekontrakt og gå Vg3 i bedrift og bli fagarbeider i akvakultur.

Veien fram til fagbrev og aktuelle yrker

1.    Vg1 Naturbruk (1 år)

2.    Vg2 Akvakultur (1 år)

3.    Vg3 Opplæring  i bedrift, Akvakulturfaget (2år)

4.    Fagbrev i Akvakultur

Etter å ha bestått Vg2 programområde kan du oppnå generell studiekompetanse ved å søke på Vg3 Påbygging. Når du har oppnådd generell studiekompetanse vil du kunne søke på diverse utdanninger ved høyskoler og universiteter.

Avdelingsleder for fiskeri, akvakultur og maritimefag