Vekslingsmodellene

Klikk for stort bilde Vekslingsmodellene i Helsefagarbeider, Barne- og ungdomsarbeider og Akvakulturfaget er en videreføring av Veksling LOSA tilbudet

Opplæringsformen går over fire år. Man må ha bestått Vg1 Helse- og oppvekstfag, eller Vg1 Naturbruk i Veksling LOSA eller fra en annen skole.

Man må ha en lærlingekontrakt før man tas inn på dette tilbudet, dette hjelper kommunene, opplæringskontoret og skolene søkerne med.  Deretter er det to år hvor du er halvparten av tiden på skole og andre halvparten som lærling i en bedrift. Du er i læretid allerede fra Vg2, det siste året er du lærling i full tid.

Etter fire år og avlagt og bestått fagprøve, vil du få et fagbrev. Man vil få lærlingelønn, etter gjeldene satser, man får lærlingelønn fra februar på år 2.

Skolen har et tett samarbeid med kommunene og arbeidsplassene til elevene.

Undervisningen skjer via lyd og bilde med lærere fra hovedskolen, i tillegg følger veilederne i hver kommune opp elevene.