Språk

 

Vg2 Kokk- og servitørfag - Nordkapp vgs

Er du interessert i kosthold og ernæring?

Liker du å tilberede og servere mat?

Er du kreativ og praktisk anlagt?

For skoleåret 2016 - 2017 gis det ikke tilbud om Vg2 Kokk- og servitørfag ved Nordkapp vgs. 

Elev på kokkefag - Klikk for stort bilde

 

En verden av muligheter

 

Hotell- og restaurantbransjen vil i årene som kommer ha et stort behov for faglært personell på alle nivåer. Som kokk eller servitør venter "en hel verden av muligheter". 

Som kokk er arbeidsoppgavene dine knyttet til matlaging og anretning av mat, anvendelse av råvarer, komponere menyer og prisberegning. Utvikling av nye produkter, retter og oppskrifter er også relevante arbeidsoppgaver. 

Som servitør jobber du med å kombinere mat og drikkevarer til ulike menyer, samt presentere og servere disse på en faglig korrekt måte. Tilberedning, anretning og servering av varme og kalde drikker. I tillegg skal du kunne sette i stand lokaler for ulike anledninger

 

 

 

 

 

 

 

 

Fagbrev / svennebrev

 

Etter Vg2 kan du bli læring i to år innen det fagområdet du har valgt. Lærlingetiden avsluttes med fag- eller svenneprøve

Du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Aktuelle arbeidssteder:

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier, slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer
Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Tove Hunnålvatn
Avdelingsleder
78 96 50 50