Språk

 

Vg1 Restaurant og matfag - Nordkapp vgs

Elever jobber på skolekjøkkenet - Klikk for stort bilde

 

Er du interessert i kosthold og ernæring?

Liker du å tilberede og servere mat?

Da er restaurant- og matfag kanskje noe for deg?

En spennende framtid

Restaurant og matfag gir  deg en innføring i de forskjellige yrkene i bransjen. Studieretningen gir deg tilbud om opplæring innen hotell- og restaurantnæringen, næringsmiddelbedrifter og produksjon av mat-, fiske-, drikke-, baker- og kjøttvarer. I disse bransjene er det stadig nyutvikling av produkter og tjenester.

Etter Vg1 kan du ved vår skole velge:

  • Vg2 Kokk og servitørfag
  • Vg2 Fiske- og fangst («kryssløp»)

Du kan bli:

  • kokk, institusjonskokk eller servitør
  • baker eller konditor
  • pølsemaker eller kjøttskjærer
  • slakter, butikkslakter eller sjømathandler
  • fagarbeider i sjømatproduksjon eller industriell matproduksjon
    Se alle yrker og kompetanser

Aktuelle arbeidssteder:

  • hotell- eller restaurantnæringen
  • sykehus og helseinstitusjoner
  • næringsmiddelindustrien
  • bakerier, konditorier, slakterier
  • forretninger som selger ferskvarer

Du bør være:

  • praktisk anlagt, kreativ og ha godt håndlag
  • nøyaktig og kunne arbeide med god hygiene
  • serviceinnstilt
Fant du det du lette etter?

Kontaktperson

Tove Hunnålvatn
Avdelingsleder
78 96 50 50