Vg1 Helse og oppvekstfag - LOSA

Helse og oppvekstfag  - Klikk for stort bilde

LOSA har et nært samarbeid med praksisfeltet der du vil oppleve at teori og praksis går hånd i hånd. I opplæringen får du brukt deg selv i lærerike og utfordrende praksissituasjoner. Elevene har praksis annenhver uke fra mandag til torsdag.

Noe for deg?

Ønsker du å jobbe med mennesker i forskjellige aldersgrupper og livssituasjoner?

Da kan helse- og oppvekstfag være noe for deg. Helse- og oppvekstfag fører fram til yrker hvor egne holdninger, arbeidsmiljø og kulturforskjeller er viktig, og hvor det stilles krav til helhetlig tenkning og tverrfaglig samarbeid

Helse- og oppvekstfag - Klikk for stort bilde

Du kan bli:

• helsefagarbeider eller ambulansearbeider
  • barne- og ungdomsarbeider
  • apotektekniker, helsesekretær eller tannhelsesekretær
  • hudpleier, fotterapeut eller ortopeditekniker

Aktuelle arbeidssteder:

• sykehus eller hjemmetjeneste
  • barnehager eller skolefritidsordninger
  • apotek, tannlege- eller legekontor
  • fot- eller hudpleiesalonger

Du bør være:

• omsorgsfull og kunne ta hensyn til mennesker med forskjellig bakgrunn og livssituasjon
  • flink til å kommunisere
  • god til å samhandle med andre

Helse og oppvekst er et yrkesfaglig utdanningsprogram hvor kunnskap om helsefremmende arbeid, kommunikasjon og samarbeid er sentrale områder.

Utdanningen leder til yrker for deg som bryr deg om andre mennesker.

For å arbeide i helse- og oppvekstsektoren er det viktig at du bryr deg om og kan vise omsorg for andre mennesker. Det kreves gode kunnskaper og ferdigheter i kommunikasjon og samhandling.