Skal du søke på høgskole eller universitet?

Klikk for stort bilde

Ordinær søknadsfrist til høyere utdanning er mandag15. april. Rådgiver Edna Toften hjelper deg med informasjon og veiledning med søknaden.

Hvordan søke på universitet eller høgskole?

Du finner informasjon og søker via nett på www.samordnaopptak.no.

Hvis du har norsk fødselsnummer må du bruke ID-porten for å søke gjennom Samordna opptak. Du kan også bruke MinID, Buypass og Commfides. Du må skaffe deg elektronisk ID i god tid før søknadsfristen.

En del studier har kvoter for studenter fra Nord Norge. Skaff deg bostedsbevis fra Folkeregisteret.

Etter 15. april er det kun mulig å omprioritere studieønskene som du allerede har lagt til i søknaden din, dette kan du gjøre fram til 1. juli. Siste frist for å slette studieønsker er 12. juli.

Hvis du trenger hjelp til å søke høyere utdanning, oppsøk rådgiver Edna Toften.

Gå til utdanning.no og få oversikt over viktige datoer for deg som skal studere på universitet eller høgskole.

Edna Toften
Rådgiver