Maritim forsøpling – 2MAF tar grep

2MAF rydder Falkebergbukta - Klikk for stort bilde

Vg2 Maritime fag (2MAF) var i Falkebergbukta for å gjennomføre en undervisningsmodul utarbeidet av SALT («Blått ansvar») og i forbindelse med kampanjen Hold Norge Rent.

2MAF var i Falkebergbukta for å gjennomføre en undervisningsmodul utarbeidet av SALT («Blått ansvar») og i forbindelse med kampanjen Hold Norge Rent.

Tema var maritim forsøpling, og spesielt mengden av plast i havet. Ikke bare den plasten man ser med det blotte øyet, men også den nesten usynlige mikroplasten. Klassen fant mye søppel, som illustrerer godt utfordringene vi står overfor.

På tross av at været var dårlig, var stemningen på topp. Særlig grillmaten som ble sponset fra Coop Prix Honningsvåg hjalp veldig på humøret til ryddegjengen.

En viktig del av prosjektet har også vært å diskutere ulike tiltak man kan gjøre for å redusere eller fjerne plasten i havet og på strender.

Elevene i klasse 2MAF er: Henriette Johansen, Tobias Kautovori, Eirik Hågensen, Fahd Al-Bihani, Tobias Bergheim, Oscar Danielsen, Benjamin Hægdahl Eide, Ådne Eriksen, Kristian Holmgren, Brynjar Lindgård Jensen, Eivind Mathisen, Gaute planting, Jonas Sjøveian og Peter Michael Wik.

Video fra rydding av Falkebergbukta.

Bilder fra rydding av Falkebergbukta.

Foto og video: Roy-Arne Olsen

John Gunnar Broks har fått veid søpla, og vekta viser at det ble ryddet 7,6 tonn søppel i Falkebergbukta.

Skjermbilde av fb status 7,6 tonn søppel - Klikk for stort bilde Utklipp fra Facebook statusen til John Gunnar Broks.