Forventningsdialog mellom opplæringssjefen i Finnmark og Nordkapp vgs

Sommerskolene skal vi elever på VG 1 yrkesfag en ny sjanse i å bestå fag. Illustrasjonsfoto. Foto: Ulf Dahlslett - Klikk for stort bilde

I møte med opplæringssjefen i Finnmark i forrige uke, fikk vi veldig gode tilbakemeldinger på skolens opplæringskvalitet, rutiner og elevresultater.

Skoleårsgjennomføringen forrige skoleår 2017/2018 var høyere ved Nordkapp vgs enn ved de andre videregående skolene i Finnmark, og høyere enn landsgjennomsnittet. Andel elever fullført og bestått har vært meget høyt de siste 5 årene. Antall elever som avbryter utdanningen er lavt, og elevenes fravær er lavt etter at 10% fraværsgrense ble innført for 2 år siden.

Alle elevene i vg3 studieforberedende besto sine standpunkt og eksamen, og var kvalifisert til universitet/høgskole. Av 62 avgangselever på vg2 yrkesfag, har 50 av dem fått lærekontrakt som lærling i bedrift, og i tillegg ble 4 elever ble tatt inn på vg3 Maritim elektriker i Troms (med garantert læreplass). Det er en positiv tendens de siste årene at flere elever får læreplass, sier rektor Eli Skille.