Ble døpt av akvakulturelev fra Nordkapp vgs

Klikk for stort bilde Grieg Seafood Finnmarks nyeste arbeidsbåt, «Lysholmen», ble døpt i Honningsvåg havn torsdag 7. november. Gudmor Marie Kjellmann Larssen, akvakulturelev ved Nordkapp videregående skole, knuste sjampanjeflaska momentant i skutesida med ønske om hell og lykke for fartøyet. Det var for anledningen duket med nydelig vintervær, rød løper og fanfare.

«Lysholmen» er 14,96 meter lang og 7 meter bred, og skal driftes ved Grieg Seafoods nye lokalitet i Vannfjorden i Nordkapp kommune. Der er også Norges mest moderne fôrflåte stasjonert.

Navnevalget

Johnny Ingebrigtsen, hovedutvalgsleder for kompetanse i Finnmark fylkeskommune, var også tilstede under dåpen og var fornøyd med navnevalget. –Skuta er oppkalt etter en av de mange holmene utenfor Gjesvær, mitt paradis. Jeg kunne ikke kommet på et bedre navn selv, uttalte Ingebrigtsen beskjedent (til han å være).

Ei næring for distriktene

Etter dåpen var det omvisning om bord for elevene og øvrige frammøtte. Både elevene og Ingebrigtsen var videre imponert over arbeidsbåten. – Dette er et vakkert fysisk bevis for at dette er ei næring for ungdom å satse på i distriktene uttalte Ingebrigtsen.

Undervisningssamarbeid

I tilknytning til fylkeskommunens akvakulturtillatelse, som driftes av Grieg Seafood Finnmark, samarbeider Nordkapp vgs og Grieg Seafood Finnmark (GSFF) med felles mål om å styrke undervisningstilbudet og rekrutteringa til sjømatnæringa. Seansen var planlagt i fellesskap, og akvakulturlinja med lærere ved Nordkapp videregående skole var tilstede.

Samtlige elever skal fra og med neste uke på praksis i to uker, hvorav flere av disse hos Grieg Seafood. Elevene ved vg1 naturbruk er også på utplasserings hos Grieg Seafood, som tar imot elever på anlegg for både settefisk, matfisk og slakteri.

Grieg satser i Nordkapp

I forkant av den offisielle dåpen fikk elevene og andre inviterte servert fiskesuppe på Perleporten Kulturhus. Der ble det også gitt en nærmere presentasjon av fartøyet og GSFFs satsing i Nordkapp med blant annet nye fartøy, flåter og nybygg med undervisningsfasiliteter.

Grieg Seafood Finnmark skal blant annet sette opp et nybygg på 200 kvadratmeter på Sarnes i Nordkapp kommune. Bygget skal blant annet inneholde undervisningslokaler og et eget laboratorium, og det ligger bare 10 minutter Nordkapp videregående skole og skal stå ferdig i utgangen av 2020.

Både lærere og elever ved Nordkapp videregående skole gleder seg over dette og videre utvikling av undervisningssamarbeidet.

Klikk for stort bilde

Marie Kjellmann Larssen gjør seg klar Marie tar sats  Flaska knust momentant på første forsøk Simen, Maria, Kevin og Oliver