Språk

 

2018 blir yrkesfagenes år

 

Tokt med Finnmarksfisk - Klikk for stort bilde

Regjeringens satsningsområde i 2018 er blant annet på yrkesfag. Arbeidslivet trenger flere med yrkesfagutdanning enn det som utdannes. I følge Statistisk sentralbyrå vil Norge mangle nesten 90 000 fagarbeidere i 2035 hvis dagens utvikling fortsetter.

Dyktige og kompetente fagarbeidere er avgjørende for å sikre et bærekraftig velferdssamfunn. World Skills, partene i arbeidslivet og Elevorganisasjonen vil bruke 2018 til å vise frem alt som er bra med yrkesfagene.

Kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen håper at flere vil se at yrkesfag og fagskoler er gode utdanningsalternativer. Arbeidsledigheten er lav blant de som har en yrkesrettet utdanning, og lønnen er ofte god.

Regjeringen vil styrke de yrkesrettede utdanningene med 20 millioner i 2018. De vil satse på å styrke arbeidet med å rekruttere læreplasser i fylkene, de vil styrke hospiteringsordningen for yrkesfaglærere, og noe av pengene skal gå til 638 nye studieplasser i fagskolen.

Kunnskapsministeren oppfordrer oss til å påvirke bedrifter til å ta inn lærlinger ved å kjøpe varer og tjenester av godkjente lærebedrifter. Han oppfordrer oss alle til å snakke opp yrkesfagene.

Hele saken ligger ute på Regjeringen.no

Fant du det du lette etter?