Vg1 Elektrofag - LOSA

EletroBannerbilde - Klikk for stort bilde

LOSA har et nært samarbeid med praksisfeltet der du vil oppleve at teori og praksis går hånd i hånd. I opplæringen får du brukt deg selv i lærerike og utfordrende praksissituasjoner. Elevene har praksis annenhver uke fra mandag til torsdag. Elevene er utplassert i lokal bedrift 14 - 17 uker i løpet av skoleåret.

Noe for deg?

Liker du utfordringer, er datakyndig, praktisk og kreativ? Da er er kanskje elektrofag noe for deg? - En spennende og interessant utdanning med gode muligheter for flotte jobber! Veien til et elektrofag er 2 år i skole og 2,5 år i bedrift som lærling.

Vg1 Elektrofag

Første året er felles for alle som begynner på Elektro. Du får en generell og grunnleggende elektroutdanning med fagene:

• elenergi

• Data-elektroniker
  • Flyfag

Veien videre?

Etter Vg1 Elektrofag kan du ved vår skole velge Vg2 Elenergi eller gjøre et "kryssløp" til Vg2 Maritime fag. Elenergi spenner over mange områder innen elektro-installasjon, reparasjon, vedlikehold og service. her får du også undervisning i automatisering og dataelektronikk.

Etter Vg2 kan du søke videre utdanning ved ingeniørhøgskole eller annen høyere utdanning innen elektro, elektronikk, data eller automasjon. Hvis du ønsker generell studiekompetanse, som gir adgang til å studere videre ved universitet og høgskoler, kan du søke Vg3 allmennfaglig påbygging.