Spennende studietur for Vg2 Akvakultur

Alle elevene samlet på EWOS fõrfabrikk på Bergneset i Ballsfjord - Klikk for stort bilde

De 12 elevene på Vg2 Akvakultur ved Nordkapp videregående skole har fått spennende faglig påfyll på tampen av skoleåret. De har besøkt bedrifter i Tromsø som er blant de fremste innen havbruksforskning, og elevene er svært takknemlig for at lokale oppdrettsselskap var villig til å bidra slik at denne studieturen kunne realiseres.

-Det var veldig interessant å få et innblikk i det som foregår. Det er noe helt annet å få være til stede og se i stedet for å bare lese om dette, sier elevene.

Besøk på UiTs havbruksstasjon stod også på programmet da elevene på Vg2 Akvakultur var på studietur til Tromsø - Klikk for stort bilde

De er tilbake på skolen igjen etter en studietur med tett program. I løpet av den uka de var i Tromsø besøkte de Akvaplan Niva og UiTs forskningsavdeling på Kraknes, Ewos förfabikk på Bergneset i Ballsfjord, UiTs havbruksstasjon i Kårvika og Havbruksstasjonens sjøanlegg.

Hovedmålet med denne studieturen var å få faglig påfyll fra profesjonelle aktører slik at elevenes helhetlige og tverrfaglig kompetanse i akvakulturfaget ble styrket. For å få gjennomført turen var de avhengig av økonomisk støtte, og både elevene og lærer Johnny Andreassen er svært glad for at lokale oppdrettsselskap var villige til å bidra med støtte. De som har bidratt til at studieturen kunne realiseres er Grieg Seafood Finnmark, Lerøy AS, Norway Royal Salmon, Salmar Nord og Cermaq AS.

-Denne støtten var avgjørende, og dette viser de at de er villige til å bidra for å heve kompetansen innen akvakulturfaget, sier de.

Elevene på besøk på Akvaplan Niva der Thor Arne Hangstad orienterer om virksomheten ved forskningsavdlingen på Kraknes - Klikk for stort bilde

For de 12 elevene som går 2AQA er det nå den siste innspurten av skoleåret som gjenstår, og deretter begynner de som lærlinger. De mener erfaringene fra studieturen vil være nyttige når de nå tar fatt på neste etappe i utdanningsløpet.

-Vi tror at denne studieturen vil bidra til økt forståelse for ulike sider ved oppdrettsnæringa, sier de.