Elever har gjennomført "Livsglede for eldre"

Elevene på Vg1 helse og oppvekstfag 2018 - 2019 - Klikk for stort bilde

Elevene ved LOSA Vg1 Helse- og Oppvekstfag har vært på samling i Honningsvåg, og de har gjennomført sin årlige «Livsglede for eldre» dag.

Klassen var delt i to grupper - der ei gruppe var på Elvegården og ei gruppe på Parken (Eldresenteret).

Elevene hadde med vaffelrøre (laget som en del av FYR prosjekt med naturfag 21. mars), som de stekte og serverte. De eldre fikk tilbud om hårrulling, manikyr, gode samtaler, ballonglek og trim.

En elev hadde tatt med Keyboard, helt fra Berlevåg for å underholde på Parken!! De var sporty og ledet an allsang, og framførte flere sangnummer for de eldre (med sporty lærere på sopran).

Elevene imponerer med engasjement, holdninger og selvstendighet. De utfordrer seg selv, samarbeider og viser høy kompetanse.

Tilbakemeldingene fra elevene er unison – dette gikk over all forventning –og frister til gjentakelse. Og som de sier «tenk hvor lite som skal til – for å glede så masse!» At de spredte stunder med livsglede i dag er ingen tvil om. Her var både smil, latter, gode håndtrykk og tårer å se.

Vi kan nevne at elevene i forkant av denne dagen selv har utarbeidet vurderingskriterier/kjennetegn på måloppnåelse. Disse ble lagt til grunn i egenvurdering som ble levert sammen med refleksjonsnotatet.

Aktiviteten hadde elevene selv foreslått og fordelt oppgavene seg imellom.

Gode eksempler på både VFL (vurdering for læring), elevmedvirkning, tilpasset opplæring og dybdelæring.

Negler bløtlegges før behandling - Klikk for stort bilde De legger på negellakk - Klikk for stort bilde Pianospilling - Klikk for stort bilde Ballong lek - Klikk for stort bilde