19 elever går på LOSA-tilbudet i Kjøllefjord

Losa-elever på Nordkapp - Klikk for stort bildeLosa-elever på Nordkapp Marit Tjernstad Julie Arntsen fra iFinnmark har skrevet en artikkel om LOSA. Hun har intervjuet elever og ordfører fra Kjøllefjord, samt fylkesordfører Rune Sjåstad om tilbudet.

Lokal Opplæring i Samarbeid med Arbeidslivet (LOSA) startet i 2005. Det har vært usikkerhet om LOSA vil bestå eller bli lagt ned på grunn av økonomiske årsaker. Undervisningen foregår via lyd/bilde fra hovedskolen som er Nordkapp videregående skole. I tillegg har elevene veileder til stede på skolen i sin hjemkommune.

I Kjøllefjord har elevtallet har vært bra i alle år, men inneværende skoleår er elevtallet på 19 stykker.

Ordfører Stine Akselsen sier det er viktig at LOSA fortsetter. Ungdommen får et ekstra år hjemme hvor de kan forberede seg til videregående skole.

Fylkesordfører Rune Sjåstad sier det er viktig å opprettholde og videreutvikle tilbudet. Ungdommer er sårbare når de begynner på videregående skole, og tilbudet er med på å bekjempe sentraliseringen. Finnmark har bruk for å bevare de små stedene.

Elevene i Kjøllefjord sier de er veldig fornøyd med LOSA-tilbudet.

«Stjal idéen fra Nordland. Nå er det blitt en suksess i Finnmark».

Hele artikkelen kan leses elektronisk på iFinnmark, for de som har abonnement.